Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Виклики для народних депутатів: Настає час непопулярних рішень

Виклики для народних депутатів: Настає час непопулярних рішень

Блоги
Укрінформ
Одним із важливих викликів на осінній сесії буде ухвалення пенсійної, земельної реформ, а також реформи системи охорони здоров’я

Україна завершила масштабний етап переходу на європейські стандарти. Зокрема, запрацював безвізовий режим з ЄС, а з 1 вересня починає діяти Угода про асоціацію і зону вільної торгівлі з ЄС. І ці реформи є фактором ідентифікації України або як європейської, або ж пострадянської.

Потрібно буде приймати непопулярні для суспільства рішення. А серед політиків наразі мало тих, хто б міг зрозуміло пояснити українцям необхідність цих реформ і їхній результат. Тому навколо цих питань буде багато маніпуляцій і політичних спекуляцій. Певні політичні сили зробили вже земельну реформу генеральним пунктом своєї передвиборчої кампанії.

До того ж у нас проблеми з виконанням реформ. І це позначатиметься на результативності прийняття законопроектів. Втім, є шанси на результативність їхнього ухвалення. Хоча це будуть ситуативні голосування.

В ухваленні цих реформаторських питань деякі депутати з опозиції можуть приєднатися до коаліції. В першу чергу, це фракція "Самопоміч". Саме "Самопоміч" завжди попри опозиційну риторику активно голосує за достатньо принципові законопроекти, які стосуються кардинальних змін і відповідають партійним засадам. Тому що, на відміну від "Самопомочі", фракції "Батьківщини" і Радикальної партії – суто популістські сили.

Позитивний ефект від прийняття цих реформ можна буде відчути вже за рік. Зокрема, запуск ринку землі дозволить суттєво пожвавити економіку і може стати причиною ескадного ефекту залучення іноземних інвесторів.

Олександр Леонов

Пента

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-