Міжнародні хедхантери допоможуть із

Міжнародні хедхантери допоможуть із "перезавантаженням" міністерств

Укрінформ
На нові посади державної служби у реформованих міністерствах мають прийти прогресивні професіонали, які забезпечать нову якість державного управління.

Чинні держслужбовці також зможуть брати участь у конкурсах. Про це заявив міністр КМУ Олександр Саєнко, повідомляється на Урядовому порталі.

"В першу чергу ми маємо залучити людей, які є найкращими фахівцями в тій чи іншій сфері. Це люди з дуже потужними аналітичними здібностями, з досвідом трансформації великих структур та реалізації успішних проектів в бізнесі або громадському секторі... Усіх чинних державних службовців ми також закликаємо приєднуватись та брати участь в конкурсах", - розповів Саєнко.

Урядовець підкреслив, що завдання реформи міністерств полягає в тому, щоб привести критичну масу нових, професійних людей в систему державного управління, які, на його думку, мають дати новий поштовх реформі державної служби та забезпечити нову якість управлінських рішень.

Міністр запевнив, що конкурси на нові посади в міністерствах будуть відбуватись прозоро, й зауважив, що за підтримки ЄС уряд залучив міжнародну рекрутингову компанію, яка також буде здійснювати оцінку кандидатів.

Водночас він зазначив, що у конкурсній комісії, крім держслужбовців, працюватимуть представники громадськості, а самі конкурси проходитимуть з відеофіксацією.

Читайте також: Портал вакансій у міністерствах запустили у тестовому режимі — Гройсман

"Ми створили єдиний он-лайн ресурс, де людина може податись на вакансію на держслужбі он-лайн. Це портал вакансій career.gov.ua. З вересня там будуть розміщені вакансії, а поки що портал працює в тестовому режимі. Вже зараз можна ознайомитись зі списком необхідних документів, вимогами до кандидатів на різні вакансії, заповнити форму заяви тощо", - додав Саєнко.

Як повідомляв Укрінформ, 18 серпня уряд затвердив низку нормативних актів, що відкривають наступний етап реформи державного управління - реформування міністерств. Зокрема, Кабмін дозволив розпочати конкурси на нові посади в десяти міністерствах, а також Секретаріаті КМУ, Нацагентстві з питань держслужби та Державному агентстві електронного врядування.

У рамках реформи в міністерствах, які беруть участь у проекті, будуть створені нові функціональні підрозділи - директорати, що відповідатимуть за формування державної політики та стратегічне планування.

Конкурси на посади в міністерствах почнуть оголошувати у вересні, але проходитимуть вони не одночасно - кожне міністерство матиме власний їх графік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-