Меттіс пояснив, яка реформа в Україні може стати найуспішнішою

Меттіс пояснив, яка реформа в Україні може стати найуспішнішою

Укрінформ
Здійснення оборонної реформи під час ведення бойових дій є надзвичайно важким завданням, однак вона може стати найефективнішою.

Про це заявив міністр оборони США Джеймс Меттіс під час зустрічі з українським колегою генералом армії України Степаном Полтораком, що відбулась у четвер у Києві, повідомляє прес-служба Міноборони.

"Ми розуміємо, що під час ведення бойових дій надзвичайно важко проводити реформи, але, разом з тим, саме ця реформа може бути найефективнішою. Тому що усі рішення перевіряються з урахуванням бойових дій, у яких беруть участь військові", - сказав глава Пентагону.

Він також зауважив, що розуміє, як багато перешкод виникає під час реформування, але дуже важливо пройти цей шлях, аби бути готовими виконувати інші складні завдання.

Відзначалося, що під час візиту американської делегації до України відбулася добра та дружня дискусія, сторони висловили своє бачення розвитку ситуації та спільне бажання досягати успіхів у двосторонніх відносинах.

Читайте також: США ніколи не приймуть анексію Криму Росією - Меттіс

"Розбудова сильної України - благородна справа і на цьому шляху ми будемо вас підтримувати", - сказав міністр оборони США.

У свою чергу міністр оборони України підкреслив, що він задоволений ефективністю навчань, які проводять американські військові в Україні. "Підготовка дає позитивні результати. Значно покращилися можливості наших підрозділів під час бойових дій. І нам хотілося би розширити географію таких навчань, для чого ми готуємо відповідну інфраструктуру", – сказав Полторак.

Як зазначається, під час зустрічі міністри обговорили поточну безпекову ситуацію в Україні та світі, розвиток спроможностей ЗС України на сучасному етапі, перспективи двостороннього співробітництва, а також розширення матеріально-технічної підтримки з боку США для відсічі агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-