Україна здатна виборювати перемогу - Турчинов

Україна здатна виборювати перемогу - Турчинов

Укрінформ
Україна всією своєю історією демонструє, що здатна подолати будь-які виклики і захистити себе.

На цьому наголосив секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов у вітанні з нагоди 26-ї річниці Незалежності, оприлюдненим прес-службою РНБО.

"За цей час Україна зазнала економічних та політичних криз, сірих «застійних» часів і смертельної небезпеки задихнутись у зашморгу Російської неоімперії. Але попри всі ці виклики, наша Держава встояла. І головне - внаслідок цих величезних випробувань, через кров, страждання, у боях за рідну землю народилась українська нація! Нація, яка здатна захистити себе, здатна виборювати перемогу. Нація, яка здатна примусити рахуватися зі своїми інтересами та планами", - заявив керівник РНБО.

Він зауваждив, що в країні, безумовно, досі безліч нерозв'язаних проблем. "Є багато помилок і недоробок, але не помиляється лише той, хто нічого не робить. Історію не пишуть ті, хто здатні лише зловтішатися, критикувати і розповідати про чужі помилки. Історію не пишуть ті, хто не здатні до боротьби та самопожертви", - підкреслив Турчинов.

Читайте також: Парубій закликав українців до єднання для розбудови могутньої і передової держави

За його словами, сьогоднішню історію України та її майбутнє створюють ті, хто здатні наполегливо працювати, воювати і творити. 

"Це наше спільне свято, свято Незалежної України, яку ми разом вибороли і яку будуємо разом! Нехай Господь береже Україну і кожного з вас!" - наголосив секретар РНБО, звертаючись до українців.

В Україні в четвер, 24 серпня, відзначається День Незалежності. 

Свято встановлено на честь ухвалення Верховною Радою УРСР у 1991 році Акта проголошення незалежності України - політико-правового документа, який засвідчував новий статус Української держави. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-