Гройсман: Ми не припинимо боротьбу за успішну незалежну Україну

Гройсман: Ми не припинимо боротьбу за успішну незалежну Україну

Укрінформ
Український народ заплатив високу ціну за свій європейський вибір, але ніколи не зупиниться і не припинить боротьбу за успішну незалежну Україну.

На цьому наголосив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман у вітанні до співвітчизників з нагоди Дня Незалежності, повідомляє Урядовий портал.

«Революція Гідності та події на Сході країни свідчать, що українці заплатили високу ціну за свій європейський вибір, але ми ніколи не зупинимося і не припинимо нашу боротьбу за успішну незалежну Україну, яку одіозні сили реваншу прагнуть загнати назад у ганебне минуле», - заявив Гройсман.

Нині, додав глава уряду, українці із зброєю в руках захищають територіальну цілісність держави, відстоюють власну гідність і свободу, боронять східні кордони всієї демократичної спільноти світу.

«Водночас ми йдемо важким, але непохитним шляхом реформ, запроваджуючи докорінні зміни у кожній суспільній сфері. Після падіння у 2014 році, спровокованого російсько-терористичною агресією, поступово відновлює зростання економіка та реформуються галузі виробництва. Наш вибір і наші пріоритети є чіткими та зрозумілими. Ми послідовно будемо поглиблювати євроатлантичну інтеграцію, запроваджувати європейські стандарти та здійснювати якісні соціально-економічні перетворення в країні. Це єдиний безальтернативний шлях, який ми повинні пройти, щоб наші громадяни, насамперед молодь, отримали гідне майбутнє і реалізували свій потенціал», - підкреслив Прем’єр-міністр.

Гройсман також зазначив, що українська нація виборола власну незалежність 26 років тому і дістала змогу самореалізації та самобутнього розвитку серед вільних народів світу. Вихід із складу тоталітарної держави відбувся мирним, правовим шляхом – суспільство одностайно підтримало споконвічне прагнення українців жити у власній державі. Декларація про державний суверенітет України, Акт проголошення незалежності України і Всеукраїнський референдум 1 грудня 1991 р., визнання міжнародною спільнотою молодої держави поставили остаточну крапку в цьому питанні.

«Розбудова власної державності, реформування радянської моделі економіки та секторів життєдіяльності держави, розвиток інституцій громадянського суспільства – ті складні процеси, що виявилися доволі болючими для України. Однак, попри труднощі, українці демонструють непохитну стійкість у відстоюванні демократичного європейського шляху розвитку, політичних та економічних свобод», - наголосив він.

Читайте також: Президент привітав українців із Днем Незалежності

Глава уряду побажав, аби впевненість у власних силах ніколи не полишала українців, адже наше завдання – успішна, реалізована, європейська країна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-