Посол Литви: Світ має пам'ятати про наслідки

Посол Литви: Світ має пам'ятати про наслідки "пакту Молотова - Ріббентропа"

Укрінформ
Світ повинен пам'ятати, до яких наслідків призвів свого часу "пакт Молотова - Ріббентропа", і не повторювати помилок XX століття.

Про це заявив посол Литовської Республіки в Україні Марюс Януконіс на презентації арт-проекту "Мистецтво Незалежності" у Національному музеї історії України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Війна на сході України зараз є єдиною війною в Європі, і ми про це маємо пам'ятати. 23 серпня в Литві відзначають як День чорної стрічки, як нагадування про наслідки пакту Молотова-Ріббентропа і про початок Другої світової війни. Думаю, ми всі повинні зробити все, щоб не повторювати помилок 20 сторіччя", - сказав Януконіс.

Читайте також: ЄС вшановує пам'ять жертв сталінського та гітлерівського режимів

Він також нагадав, що 23 серпня 1989 року жителі країн Балтії провели масову акцію "Балтійський шлях", під час якої, тримаючись за руки, утворили між Таллінном, Ригою та Вільнюсом "живий ланцюг" завдовжки майже 600 км, аби привернути увагу світової спільноти до боротьби балтійських народів за подолання наслідків "пакту Молотова - Ріббентропа" - розділу Європи і радянської окупації Балтійських країн.

"І ми, литовці, і українці, дуже добре знаємо ціну свободи. Але я переконаний, що ми переможемо", - наголосив дипломат.

Як повідомлялося, 23 серпня 1939 року у Кремлі була підписана "угода про ненапад між Німеччиною та Радянським союзом". В документі йшлося про поділ Польщі, а також вирішувалася доля Балтійських країн, які підпадали під сферу впливу Радянського союзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-