Порошенко: Ми стримуємо армію в п'ять разів більшу, ніж наша

Порошенко: Ми стримуємо армію в п'ять разів більшу, ніж наша

Фото
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко переконаний, що саме Мінські домовленості дали Україні час для розвитку військового будівництва.

Про це глава держави заявив у середу на відкритті виставки озброєння та військової техніки на Хрещатику, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мінські домовленості дали нам серед іншого гостродефіцитний, так потрібний Україні час для розвитку військового будівництва", - сказав Президент.

Завдяки цьому, зауважив він, за останні три роки Збройні сили України відновили свою боєздатність, наростили оперативні спроможності, значно і кардинально покращили технічну оснащеність, виросли кількісно та якісно.

Президент оглянув зразки сучасного озброєння та військової техніки на виставці з нагоди 26-ї річниці незалежності України / Фото: http://www.president.gov.ua

"100-відсотково наші Збройні сили складаються сьогодні з контрактної армії. Призов спрямовується лише для того, щоб навчити українську молодь військовій справі. Це саме той випадок, коли українська армія і українське військо заново народилися", - зауважив Порошенко.

Крім цього, нагадав він, фінансування закупівлі озброєнь та військової техніки порівняно з 2013 роком збільшилося в 10 разів. "Під час війни ми знайшли ці можливості. А в липні за рахунок коштів, які були повернуті українському народу від вкрадених владою Януковича, ми додали ще: 1,6 млрд грн піде на закупівлю і модернізацію новітніх зразків озброєння та військової техніки. Ще 1,4 млрд - на будівництво заводу з виробництва боєприпасів на основі новітніх технологій", - підкреслив Президент.

Він нагадав, що в бюджеті 2017 року на потреби ЗСУ передбачено 64,5 млрд грн, і хоча в доларовому еквіваленті це, звичайно, не так багато, але Україна забезпечує армію на значно вищому рівні, ніж у 2013 році. 

Читайте також: Порошенко: Хочу подивитися в очі тим, хто свідомо знищував обороноздатність України

"Ресурс наш доволі обмежений, але ми навчилися використовувати його ощадливо, економно, відповідально. Як результат - ми стримуємо армію в 5 разів більшу, ніж наша, яка має військовий бюджет в 10 разів більший від українського. Навіть більше, ніж в 10 разів. І обороняємося добре", - наголосив глава держави.

Він також нагадав, що за 3 останні роки концерн "Укроборонпром" передав українській армії 16 тисяч одиниць озброєння і військової техніки, чого не було за всю історію України. "Ніколи такого не було за всю історію України. Вперше за 10 років українські оборонні заводи запрацювали на повну потужність і деякі з них працюють у 3 зміни для забезпечення потреб оборони країни", - підкреслив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-