Парубій впевнений, що Донбас і Крим звільнять від російського агресора

Парубій впевнений, що Донбас і Крим звільнять від російського агресора

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій впевнений у звільненні Донбасу й Криму від російського агресора і піднятті там прапора України як символу визволення.

Про це йдеться у його зверненні з нагоди Дня Державного Прапора України, розміщеному на сайті парламенту.

“Але я переконаний, що обов’язково настане той час, коли над Донецьком, Луганськом, Сімферополем та Севастополем знову буде піднятий стяг України як прапор визволення та повернення до життя у єдиній вільній українській родині”, - наголосив Парубій і закликав українців розмістити сьогодні в місцях проживання і роботи державний прапор. 

Парубій зазначив, що синьо-жовтий стяг - символ боротьби за Незалежність України. 

“Під цим прапором боролися Українські січові стрільці, воїни Армії УНР та ЗУНР. 29 квітня 1918 року синьо-жовті прапори на своїх кораблях підняли моряки Чорноморського флоту у Криму. З цим прапором у руках давали відсіч загарбникам українські повстанці 20-х років минулого століття на Наддніпрянщині, січовики Карпатської України та воїни Української повстанської армії”, - нагадав голова Верховної Ради. Окрім того, він нагадав, що цьогоріч виповнюється 25 років повернення в Україну бойового прапора Третьої Залізної дивізії Армії УНР – малинового полотнища з вишитим синьо-жовтим прапором і гаслом: «За визволення України». Також, за словами Парубія, у першу річницю Незалежності у 1992 році під час урочистостей на Софійській площі у Києві Патріарх Мстислав Скрипник, колишній хорунжий Армії УНР, передав прапор своєї дивізії командуванню Національної гвардії України як символ спадкоємності української бойової звитяги. 

Читайте також: День Незалежності. У кожної нації має бути свій Дюнкерк

Парубій також підкреслив, що сьогодні, як і в давнину, триває боротьба за звільнення від загарбників. “Як у давнину наші предки захищали від загарбників українську землю, так і сьогодні їхні спадкоємці, воїни АТО, жертовно боронять рідну Вітчизну від споконвічного ворога – Росії. Сьогодні українські державні прапори майорять на позиціях наших військових на передовій”, - сказав він.

Як повідомлялося, у середу у Києві розпочалися урочистості з нагоди Дня Державного Прапора України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-