"Батьківщина" відхрещується від заяв про ракети для КНДР. Каже, її Facebook зламали

Укрінформ
Партія ВО "Батьківщина" не робила жодних заяв з приводу публікації в газеті New York Times щодо нібито постачання українськими підприємствами до Північної Кореї двигунів до балістичних ракет.

Про це йдеться в заяві секретаріату цієї політичної сили у Facebook.

"Секретаріат партії "ВО Батьківщина" повідомляє, що Facebook-сторінка нашої політичної сили була використана для провокації проти нашої команди. На офіційному сайті партії "ВО Батьківщина" не було оприлюднено жодної позиції нашої команди щодо публікації в газеті New York Times. Ця провокація в черговий раз доводить, що немає межі технологіям, які використовують проти "Батьківщини" наші опоненти!" - йдеться в заяві.

Читайте також: У космічному держагентстві прокоментували скандал із ракетами КНДР

У партії наголосили, що офіційна позиція "ВО Батьківщина" щодо намірів дискредитувати Україну в очах світової спільноти очевидна: "Наша держава та наші державні підприємства категорично не могли нічого постачати до КНДР всупереч міжнародним санкціям, особливо – товари військового призначення".

Як повідомлялося, напередодні в соцмережі була поширена заява нібито від "Батьківщини" про те, що в разі, якщо підтвердиться інформація, викладена в газетній публікації, то Україна може потрапити під санкції і позбутися допомоги світової спільноти. 

Наразі посилання на це повідомлення у Facebook не відкривається.

Як повідомляв Укрінформ, американська газета The New York Times з посиланням на старшого наукового співробітника Міжнародного інституту стратегічних досліджень (IISS) Майкла Елемана та секретні оцінки американських спецслужб повідомила, що успіх Північної Кореї у випробуванні міжконтинентальної балістичної ракети став можливим завдяки закупівлям потужних ракетних двигунів з так званого чорного ринку, ймовірно, від українського заводу "Південмаш", який історично пов'язаний з російською ракетною програмою.

Згодом секретар РНБО Олександр Турчинов спростував це повідомлення, наголосивши, що Україна завжди дотримується всіх взятих на себе міжнародних зобов'язань, тому підприємства українського оборонного та авіакосмічного комплексу не постачали зброю та військові технології до Північної Кореї. 

У державному підприємстві "Південний машинобудівний завод ім. О.М. Макарова" також заявили, що не постачали до Росії ні ракети, ні їхні деталі, у тому числі ракетні двигуни, а також не мають жодного зв’язку з ракетними програмами Північної Кореї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-