НАБУ розслідує понад 100 справ про корупцію на держпідприємствах

НАБУ розслідує понад 100 справ про корупцію на держпідприємствах

Укрінформ
Національне антикорупційне бюро розслідує близько 400 проваджень, із яких понад 100 стосуються корупції на державних підприємствах.

Про це інформує прес-служба НАБУ.

“Серед майже чотирьох сотень проваджень, розслідування яких здійснюють детективи Національного антикорупційного бюро України, понад 100 стосуються корупції на державних підприємствах. Більшість злочинів пов’язана з розкраданням майна та коштів державних підприємств, закупівлею товарів та послуг за завищеними цінами, постачанням продукції через посередників за цінами, значно меншими від ринкових”, - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що у полі зору НАБУ – близько 50 держпідприємств, більшість із яких за розміром активів входять до топ-100 державних компаній за версією Мінекономрозвитку.

Читайте також: Петренко розповів про плани Кабміну щодо держпідприємств

Найчастіше детективи виявляють випадки корупції на підприємствах паливно-енергетичного, військово-промислового, аграрно-промислового комплексів і транспортної галузі.

“За попередніми оцінками, сумарні збитки, завдані цим підприємствам внаслідок кримінальних корупційних правопорушень, перевищують 20 млрд грн”, - заявили у НАБУ.

Водночас там додали, що станом на 30 червня детективи Бюро та прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури скерували до суду 32 справи щодо корупції на держпідприємствах, сукупний розмір предмета злочину у цих справах сягає 2,4 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-