Гібридна війна РФ: ГПУ каже про 550 томів з грифом

Гібридна війна РФ: ГПУ каже про 550 томів з грифом "Таємно" і "Цілком таємно"

Укрінформ
За результатами розслідування агресивної війни РФ проти України станом на сьогодні притягнуто до кримінальної відповідальності 89 осіб, у тому числі 43 громадянина РФ, серед яких 20 високопосадовців.

Про це йдеться у повідомленні на сайті ГПУ.

«За результатами розслідування агресивної (гібридної) війни РФ проти України загалом на цей час притягнуто до кримінальної відповідальності 89 осіб, у тому числі 43 громадянина РФ, серед яких 20 високопосадовців, у тому числі 11 осіб із числа керівництва ЗС РФ (міністр оборони РФ С. Шойгу, його перший заступник - начальник ГШ ЗС РФ В. Герасимов та ще 9 генералів). Указаних осіб оголошено в розшук, судом надано дозвіл на їх затримання», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до суду скеровано 41 обвинувальний акт щодо 45 осіб, вироками українських судів 25 осіб уже засуджені, в тому числі 9 громадян РФ, серед них 3 військовослужбовці ЗС РФ.

Читайте також: Росія шантажує Україну абхазьким сценарієм - Порошенко

У ГПУ поінформували, що під час розслідування було допитано понад 1 500 потерпілих, понад 2 200 свідків, проведено понад 1 870 судових експертиз (судово-медичні, криміналістичні, військові, фоноскопічні, лінгвістичні та інші), здобуто та обліковано понад 100 тисяч одиниць речових доказів (у тому числі захоплені під час проведення АТО зброя і боєприпаси, які постачалися терористам Російською Федерацією).

«Обсяг матеріалів кримінального провадження становить понад 1 100 томів (з них понад 550 мають гриф "Таємно" і "Цілком таємно")», - зазначається у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-