В естонському Пайде пройшов Фестиваль думок

В естонському Пайде пройшов Фестиваль думок

Фото
Укрінформ
11-12 серпня в естонському місті Пайде пройшов черговий Фестиваль думок, в якому брали участь українські експерти, представники діаспори, а також працівники МВС України, що знаходяться в Естонії на ознайомленні з досвідом.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Майже дві години тривала в Пайде дискусія «Як і чим Європа може сприяти реальним змінам на сході України». Для участі в ній до Естонії приїхали Яаніка Мірило, економічний і суспільний діяч, віце-мер Дніпра та Олександр Голубов, політичний оглядач, кореспондент DW в Києві.

Під час дискусії відбувся телеміст з Краматорськом, в якому брали участь депутат Слов'янської міськради Ольга Алтуніна, директор Донецького регіонального відділення "Центру розвитку місцевого самоврядування" Aртем Вівдіч. Модератором дискусії в Краматорську став директор місцевого Антикризового медіа-центру Сергій Попов. Пайдеську частину дискусії проводив Дмитро Теперік, виконавчий директор Міжнародного Центру оборони і безпеки (Естонія).

В дискусії брали участь естонські мешканці, в тому числі представники місцевої української діаспори, віце-президент Конгресу українців Естонії Віра Коник. Дуже активними на заході були українські поліцейські (близько 20 осіб), які приїхали до Естонії на запрошення Міжнародного центру оборони та захисту - для ознайомлення з естонським досвідом.

Читайте також: На батьківщині Кобзаря стартував "Ше.fest"

Цікавою біла дискусія "Росія: Прощайте, або До швидкої зустрічі? Молодь вирішує", присвячена переїзду талановитої російської молоді до Естонії, Євросоюзу.

Актуальні проблеми Естонії, її місце в сучасній Європі обговорювалося на великій арені Фестивалю під час дискусії за участю президента Естонії Керсті Кальюлайд.

Загалом в естонському Фестивалі думок, одному з численних фестивалів демократії, що проходять в Європі, взяли участь близько 10 тисяч чоловік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-