Раді пропонують повернутися до таємного голосування за омбудсмена

Раді пропонують повернутися до таємного голосування за омбудсмена

Укрінформ
Нардеп Євген Мураєв (позафракційний) пропонує відновити положення регламенту ВР, що передбачає обрання та звільнення Уповноваженого Ради з прав людини таємним голосування шляхом подачі бюлетенів. 

Про це йдеться у законопроекті №7018, зареєстрованому в парламенті 7 серпня.

Зокрема, законопроектом пропонується внести зміни у закон «Про Регламент Верховної Ради України», в який 13 липня були внесені зміни в частині впровадження відкритого голосування більшістю депутатами замість таємної процедури шляхом подачі бюлетенів при обранні і звільненні омбудсмена.

Проект передбачає відновлення редакції статті 208 Регламенту до внесення відповідних змін.

В пояснювальній записці до законопроекту також зазначається, що після внесення таких змін до регламенту виникла колізія із положеннями закону «Про Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини», який досі містить положення про відкрите обрання омбудсмена.

“На цей час обрання нового Уповноваженого є фактично неможливим, адже спеціальний закон встановлює певний порядок призначення Уповноваженого на посаду, а Регламент, яким має керуватися Верховна Рада України у процедурних питаннях, закріплює протилежний підхід до процедури обрання Уповноваженого”, - зазначено у документі.

Читайте також: Порошенко пропонуватиме Раді зміни до законів про омбудсмена

Як повідомлялось, 3 серпня набув чинності закон про Конституційний суд, який, зокрема, передбачає відкрите голосування за кандидатуру омбудсмана.

Президент Петро Порошенко 1 серпня заявив, що має намір запропонувати Верховній Раді змінити процедуру призначення і звільнення Уповноваженого парламенту з прав людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-