Зміни до закону про держкордон: прикордонники просять 50 метрів

Зміни до закону про держкордон: прикордонники просять 50 метрів

Укрінформ
Українське законодавство про державний кордон треба оновити до існуючих сьогодні в державі реалій.

Про це у розмові з кореспондентом Укрінформу розповів під час перебування на Херсонщині народний депутат України Сергій Рудик, який у складі депутатської групи інспектує зараз сухопутний і морський українсько-російський державний кордон.

"Було б найбільш доцільно, на нашу думку, внести зміни спочатку в закон про державний кордон, який приймався в 1991 році і, по суті, з того часу не мінявся - для того, щоб зафіксувати те, що є на сьогодні. Думаю, що не обійдеться і без змін постанов Кабінету міністрів", - сказав Рудик.

Як він зазначив, у змінах до закону про держкордон необхідно, зокрема, прописати те, яким має бути кордон України. "Прикордонники просять: дайте нам законом визначені 50 метрів кордону, щоб там не було земельних паїв, щоб там не було ніяких споруд, які не властиві кордону. Прикордонники просять надати їм можливість зробити нормально цей кордон, з необхідним інженерно-технічним облаштуванням", - наголосив нардеп.

Що ж до інженерно-технічного облаштування безпосередньо українсько-російського кордону, то там, за словами Рудика, мають спорудити, як і передбачалося, п'ятиметровий вал (рів глибиною 2,5 метри та насип висотою 2,5 метри), проорати землю, встановити сітку, камери спостереження та спостережні вежі у зоні видимості одна від одної. І це - вздовж 2 тис. 200 кілометрів всієї лінії сухопутного українсько-російського державного кордону, зазначив він.

Читайте також: У ДПСУ впевнені, що Саакашвілі не зможе перетнути український кордон

Рудик підкреслив, що роботи по належному облаштуванню українсько-російського державного кордону, яка вимагає необхідної законодавчої підтримки, "насправді ще дуже багато". В цьому народні депутати пересвідчились у поїздці вздовж кордону під час спілкування в регіонах не лише з прикордонниками, а й з представниками органів місцевого самоврядування, керівниками органів виконавчої влади, звичайними громадянами. "Ми запланували, що наші помічники після нашого повернення відпрацюють до початку наступної сесії все, що ми побачили на кордоні, всі звернення - а ми їх привезли "валізу і візок", - заявив нардеп.

Як повідомляв Укрінформ, інспектування народними депутатами України українсько-російського кордону розпочалося на початку депутатських канікул.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-