Стратегія інструментів публічної дипломатії кримських татар проходить погодження - Джапарова

Стратегія інструментів публічної дипломатії кримських татар проходить погодження - Джапарова

Укрінформ
Перший заступник міністра інформполітики Еміне Джапарова сподівається, що вже найближчим часом вдасться винести на розгляд уряду проект стратегії державної політики щодо інструментів публічної дипломатії кримських татар.

Про це вона сказала на прес-конференції в Укрінформі, повідомляє кореспондент агентства.

«Стратегія державної політики щодо інструментів публічної дипломатії кримських татар - це документ, метою якого є зробити так, аби про кримських татар дізналися не тільки в Україні. Наразі ця стратегія проходить певні погодження у центральних органах виконавчої влади, і ми сподіваємося, що незабаром буде винесена на Кабмін і затверджена», - сказала Джапарова.

На її переконання, це буде ще один важливий документ, який закріпить статус кримських татар як корінного народу.

Читайте також: Мінінформ у День корінних народів проведе загальнонаціональну кампанію

Водночас перший заступник міністра інформполітики констатувала, що останнім часом Україна більше уваги приділяє проблемам корінних народів. Зокрема, держава суттєво посилила свою присутність на щорічному постійному Форумі ООН з питань корінних народів. «Це якраз та платформа, де всі країни збираються й обговорюють стан справ та проблеми корінних народів. Україна останні три роки на цьому форумі присутня із гордо піднятою головою», - підкреслила Джапарова.

За її словами, на цих форумах російська сторона досі намагається довести, що Україна до 2014 року нічого не робила для кримських татар, але наші представники доводять протилежне.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-