Геращенко обурена, що партнери в ЄС

Геращенко обурена, що партнери в ЄС "в рота води набрали" щодо арештів у Криму

Укрінформ
Україна не дослухатиметься до порад іноземних високопосадовців про те, що питання статусу Криму треба обговорювати лише після нормалізації ситуації на Донбасі.

Про це заявила перший заступник Голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко у Facebook.

“...Деякі іноземні високопосадовці радять нам спочатку вирішити проблему Донбасу, а потім Криму... Ми не дослухаємося до цих порад. Ми йдемо паралельними треками, крок за кроком і день за днем наближаючи звільнення Криму і Донбасу”, - написала вона.

При цьому Геращенко додала, що Україна намагається прискорити налагодження ситуації на Донбасі і повернення Криму в політико-дипломатичний спосіб, посилюючи українську армію. "Тому що і на окупованому Донбасі, і в окупованому Криму живуть громадяни України. І Донбас, і Крим - це українські території”, - заявила політик.

Водночас вона висловила занепокоєння щодо того, що часом іноземні партнери звертають увагу на зобов’язання України, забуваючи про власні зобов’язання щодо України.

“Іноді наші іноземні партнери воліли б більше говорити про домашнє завдання України (боротьба з корупцією, посилення демократичних процесів, прозорість економіки, розумна кадрова політика), аби тільки не говорити про власні зобов'язання, як-от гарантії безпеки України і захист прав людини на всьому Європейському континенті”, - підкреслила Геращенко.

Читайте також: У БПП прокоментували заяву представника уряду ФРН щодо Криму

Вона також обурена тим, що часто європейські партнери ігнорують дії РФ у Криму. “Часто наші європейські партнери роблять голосні заяви на захист українських ГО (це їх повне право, тим більше вони підтримують ці ГО), але мовчать, як в рота води набрали, щодо арештів у Криму, суворих вироків російської окупаційної влади проти українців чи кримських татар”, - написала перший віце-спікер.

Геращенко закликала політиків і громадських активістів у розмовах із західними колегами і партнерами завжди нагадувати "про російську військову агресію і ту ціну, яку Україна і українці платять сьогодні за мир у ЄС".

Як повідомлялось, уповноважений уряду Німеччини з питань співпраці з РФ, Центральною Азією та країнами "Східного партнерства" Гернот Ерлер заявив, що питання про статус анексованого Росією Криму слід обговорювати лише після врегулювання конфлікту на Донбасі. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-