Польща отримала від України ноту - через Львів на паспортах

Польща отримала від України ноту - через Львів на паспортах

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ України вручили послу Польщі Яну Пєкло ноту протесту через наміри польської сторони розмістити на сторінках нового паспорта зображення Львова.

Про це повідомляється на сайті МЗС. 

“7 серпня 2017 року викликаному до МЗС Послу Республіки Польща в Україні Яну Пєкло було вручено ноту, в якій висловлюється рішучий протест щодо намірів Міністерства внутрішніх справ і адміністрації Республіки Польща розмістити на сторінках нового паспорта Польщі зображення каплиці-ротонди, розташованої на території Польських військових поховань на Личаківському кладовищі у місті Львів”, - йдеться в повідомленні.

Як наголосили в зовнішньополітичному відомстві, Україна розглядає такі наміри як недружній крок, що негативно впливає на розвиток стратегічного українсько-польського партнерства.

“Оцінка історичних подій – справа істориків. Україна виступає проти політизації окремих історичних фактів, що шкодили б розвитку взаємовигідного стратегічного партнерства між Україною та Республікою Польща”, - підкреслили в МЗС.

Читайте також: Ващиковський не бачить "зростання націоналізму" в Україні

Як повідомлялося, раніше Мiнiстерство внутрiшнiх справ Польщi заявило, що на однiй зi сторiнок нового паспорта, який видаватимуть з 2018 року, буде фото вiйськового Меморiалу орлят. Ця iсторична пам'ятка розташовується на територiї Личакiвського цвинтаря у Львовi.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-