Застава Полякова: суд взяв перерву до 8 серпня

Застава Полякова: суд взяв перерву до 8 серпня

Укрінформ
Солом'янський районний суд міста Києва оголосив до вівторка, 8 серпня, перерву у розгляді клопотання прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про стягнення з народного депутата Максима Полякова застави в дохід держави.

Про це заявила головуючий суддя Владлена Лазаренко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Судове засідання продовжиться 8 серпня о 14 годині 30 хвилин», - оголосила суддя.

Таким чином, суд задовольнив клопотання сторони захисту про оголошення перерви в засіданні у зв'язку з необхідністю ознайомлення із клопотанням прокурорів САП, а також відповідних матеріалів.

Прокурори не заперечували проти задоволення клопотання сторони захисту.

Як повідомлялося, 21 липня Солом'янський районний у Києві суд визначив запобіжний захід депутату Максиму Полякову у вигляді застави у розмірі 304 тисячі гривень з обов'язком носіння електронного засобу контролю. Народний депутат заставу вніс, однак виконувати рішення в частині носіння електронного браслета публічно відмовився.

1 серпня стало відомо про подання прокурорів Спеціальної антикорупційної прокуратури щодо стягнення з Полякова застави в дохід держави у зв'язку з невиконанням ним ухвали суду від 21 липня.

Детективи НАБУ 19 червня затримали 7 осіб, причетних до вимагання та одержання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні. За версією слідства, злочин вчинено за участю народних депутатів Полякова та Борислава Розенблата.

Читайте також: Браслет для Полякова: адвокат заявляє про відсутність підстав і потреби

Слідство встановило щонайменше п'ять епізодів злочинної діяльності, в результаті якої затримані особи, діючи в інтересах названих народних депутатів, отримали від представника іноземної компанії неправомірну вигоду на загальну суму понад 300 тис. дол. Ці кошти було використано для підготовки законопроектів, незаконного впливу на посадових осіб Держгеокадастру, Держлісагентства, Держгеонадр України, органів місцевого самоврядування, суду та прокуратури з метою безперешкодного ухвалення рішень на користь зазначеної іноземної компанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-