Суд арештував вертолітний майданчик Януковича

Суд арештував вертолітний майданчик Януковича

Укрінформ
Апеляційний суд Києва за поданням Генпрокуратури наклав арешт і заборонив користуватися, розпоряджатися та відчужувати земельні ділянки та розташовані на цих ділянках об'єкти нерухомості так званого вертолітного майданчика екс-президента Віктора Януковича.

Про це повідомив у п'ятницю у Facebook генпрокурор Юрій Луценко.

"Апеляційний суд м. Києва за поданням ГПУ виніс рішення про накладення арешту та заборону користуватися, розпоряджатися та відчужувати земельні ділянки площею понад 2 га та розташованих на цих ділянках об'єктах нерухомості так званої вертолітної площадки Януковича, власником якого є ТОВ "Амадеус Ко", - зазначив генпрокурор.

За його словами, майно передано на відповідальне зберігання ДП "Фінансування інфраструктурних проектів". 

Як повідомлялося, управління ГПУ з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями, проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного будівництва гелікоптерного майданчика та інших об'єктів шляхом підписання постанови Кабінету міністрів України від 16.05.2011 № 530 "Про внесення змін у додатки 1 та 2 до Державної цільової програми підготовки та проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу". 

У ГПУ вважають, що забудовник не мав усіх необхідних документів, зокрема правовстановлюючих документів на земельну ділянку, документів про результати оцінки впливу на стан довкілля тощо. 

Читайте також: Держзрада Януковича: новий адвокат вирішив не міняти лінію захисту

Крім того, земельна ділянка, на якій проводилися роботи з будівництва, розташована у Центральному історичному ареалі міста, в межах охоронної зони об'єкта Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО "Київ: Собор Софії та прилеглі монастирські будівлі, Києво-Печерська Лавра", в зоні охоронюваного ландшафту та на території пам'ятки історії та ландшафту місцевого значення "Історичний ландшафт Київських гір і долин Дніпра". При цьому дозволу на виконання будівельних робіт у органа охорони культурної спадщини забудовник не отримав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-