Стало відомо, коли відбудеться зустріч радників лідерів

Стало відомо, коли відбудеться зустріч радників лідерів "нормандської четвірки"

Укрінформ
Перший заступник спікера Верховної Ради, представник України в Тристоронньої контактній групі Ірина Геращенко анонсувала зустріч в "нормандському форматі" на рівні політичних радників в серпні.

Про це вона заявила в інтерв'ю "5-му каналу".

"Зустріч буде спрямована на підготовку переговорів лідерів держав. Зараз мова йде про зустріч особисто в серпні політичних радників президентів", - сказала вона.

За словами Геращенко ключовими аспектами на переговорах стануть виконання досягнутих домовленостей лідерів "нормандської четвірки" в рамках нещодавньої телефонної розмови, зокрема стабілізація ситуації з безпекою, але також і обговорення можливості проведення зустрічі на рівні глав держав.

Читайте також: Тіллерсон очікує на прогрес в українському врегулюванні

"Я не виключаю, що гра Кремля полягає в тому, що Німеччина заходить в вибори, які у них в вересні, і можливо РФ намагається блокувати ці особисті зустрічі... Мені здається, що Росія намагалася поставити на паузу "нормандський формат", з огляду на вибори у Франції, з огляду на вибори в Німеччині, бо там потрібно відповідати на дуже неприємні питання, щодо ситуації з безпекою, щодо причетності російської армії і зброї до цього конфлікту", - припустила вона.

Читайте також: Безсмертний: Вирішується питання інтеграції Волкера в "нормандський формат"

Нагадаємо: до "нормандського формату" входять Україна, Франція, Німеччина та Росія. Політичним радником з боку РФ є помічник президента РФ Владислав Сурков, який курує ОРДЛО. З боку США радником є ​​Курт Волкер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-