Справу екс-заступника глави МОЗ Василишина повернули на

Справу екс-заступника глави МОЗ Василишина повернули на "нове коло"

Укрінформ
Печерський районний суд Києва має розглянути справу екс-заступника міністра охорони здоров'я Романа Василишина.

Таке рішення ухвалив Апеляційний суд Києва, задовольнивши апеляційну скаргу прокурора у цій справі, повідомила на своїй сторінці у Facebook прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган. 

"Прокуратура міста Києва оскаржила рішення Печерського райсуду столиці, яким обвинувальний акт стосовно колишнього заступника міністра охорони здоров'я України Романа Василишина повернуто прокурору. Так, 02.08.2017 Апеляційний суд міста Києва задовольнив апеляційну скаргу прокурора та повернув обвинувальний акт відносно екс-високопосадовця МОЗ на новий судовий розгляд до Печерського районного суду міста Києва", - поінформувала Сарган.

Читайте також: Суд завернув до Генпрокуратури справу про хабарі заступника глави МОЗ

Як повідомляв Укрінформ, 8 липня 2016 року правоохоронці затримали на гарячому заступника міністра охорони здоров'я Василишина. Правоохоронці встановили, що він разом із завідувачем відділення Олександрівської лікарні створив систему поборів з практикуючих лікарів за надання їм можливості здійснювати свої функціональні обов'язки, зокрема проводити операції у вказаній лікарні. За корупційною схемою, ряд лікарів центру були зобов'язані передавати їм гроші, які отримували від пацієнтів.

Підозрюваним інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище).

Суд заарештував Василишина і призначив заставу в 2 млн грн. Згодом після внесення застави його звільнили з СІЗО.

У травні поточного року Печерський райсуд Києва відмовився брати до розгляду справу Василишина, пославшися на порушення підслідності, і повернув її прокурору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-