Представників ОРДЛО у Мінську закликали припинити вогонь та не заважати ОБСЄ

Представників ОРДЛО у Мінську закликали припинити вогонь та не заважати ОБСЄ

Укрінформ
Тристороння контактна група на сьогоднішньому засіданні у Мінську закликала представників окупованих територій Донецької і Луганської областей забезпечити взяті на себе зобов'язання та дотримуватися режиму припинення вогню.

Про це повідомила прес-секретар представника України у ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер на своїй сторінці у Facebook.

"Основне питання сьогоднішньої роботи Тристоронньої контактної групи - дотримання режиму незастосування вогню з боку ОРДЛО. У контексті домовленостей лідерів країн "нормандського формату" від 24 липня 2017 року Тристороння контактна група закликала представників ОРДЛО забезпечити взяті на себе зобов'язання і припинити стріляти", - відзначила вона.

Крім того, за словами Оліфер, постає питання забезпечення моніторингу ситуації на Донбасі з боку Спеціальної моніторингової місії(СММ) ОБСЄ у цілодобовому режимі 7 днів на тиждень, з використанням технічних засобів спостереження, після чого буде забезпечено подальше розведення сил і засобів на погоджених ділянках.

"Під час розведення сил і засобів представники ОРДЛО не повинні встановлювати додаткові фортифікаційні споруди та мінні поля, також не можуть тривати ні інфільтрація військ, ні постачання нових боєприпасів з РФ на територію ОРДЛО", - додала Оліфер.

Вона також підкреслила, що представники ОРДЛО блокують допуск СММ ОБСЕ до ділянки українсько-російського кордону. "Разом з ОБСЄ ми закликаємо до розблокування цього допуску та забезпечення контролю місією як за пересуванням на територію ОРДЛО озброєнь і військових формувань з території РФ, так і за тим, щоб із непідконтрольної Україні частини Донбасу не вивозили устаткування українських підприємств", - відзначила прес-секретар представника України у ТКГ.

Читайте також: Бойовики "ДНР" більше 7 годин утримували водія і обладнання ОБСЄ

Вона також підкреслила, що погрози і насильство по відношенню до спостерігачів, які тривають в ОРДЛО, обурливі і неприпустимі.

"Ми закликали завершити розслідування і покарати винних у загибелі в ОРЛО співробітника СММ, який був громадянином США. Необхідно притягати до відповідальності осіб, які здійснюють вербальну і фізичну агресію щодо представників місії, зокрема, тих, хто вчора в Оленівці понад 7 годин утримував співробітників СММ ОБСЄ. Ми категорично засуджуємо цей недозволений і обурливий факт", - додала Оліфер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-