Білоруським компаніям загрожують санкції за торгівлю з

Білоруським компаніям загрожують санкції за торгівлю з "Л/ДНР" - посол Кизим

Укрінформ
Україна може запровадити санкції проти деяких компаній з Білорусі, які постачають продукцію в окремі райони Донецької і Луганської областей (ОРДЛО).

Про це в інтерв'ю БелаПАН заявив посол України Ігор Кизим.

"Ми попереджаємо білоруську сторону офіційно про те, що якщо білоруські компанії постачають продукцію бойовикам, то проти них будуть введені санкції. Причому не тільки з боку України. Ми постараємося зробити все, щоб ці санкції були введені Євросоюзом також", - заявив посол.

За його словами, поставки з Білорусі відстежують українські спецслужби: "І в разі наявності відповідної інформації таким підприємствам буде закритий український ринок - це 100%".

"Нещодавно телеканал "Белсат" опублікував розслідування з приводу поставок. Там, наприклад, "Комунарка" сказала, що безпосередньо працює з Донецьком", - наводить приклад Кизим.

Читайте також: Посол України: Поки війська РФ у Білорусі - повного спокою не буде

Раніше "Радіо Свобода" провела розслідування, згідно з яким, кілька компаній Білорусі торгують з ОРДЛО. Зокрема, завод "Славпродукт" поставляє в "ДНР" горілку преміум-класу, а ВАТ "Криниця" виробляє для окупованого Донбасу власну марку пива "Юзбир". Відзначається, що на окуповану територію поставляється також широкий асортимент продуктів харчування, косметика, трикотаж і побутова техніка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-