Посол України: Поки війська РФ у Білорусі - повного спокою не буде

Посол України: Поки війська РФ у Білорусі - повного спокою не буде

Укрінформ
Україна насторожено сприйняла новину про білорусько-російські навчання "Запад-2017", адже Росія не дотримується своїх слів і порушила всі існуючі міжнародні домовленості.

Про це заявив в інтерв'ю виданню "Белорусские новости" посол України у Білорусі Ігор Кизим.

"Ця тема (навчань "Запад-2017" - ред.) обговорювалася і в двосторонньому, і в розширеному форматах на зустрічі (президентів України і Білорусі - ред.) в Києві. Але вона обговорювалася в контексті того, що Олександр Лукашенко ще раз запевнив нашу сторону і президента особисто, що територія Білорусі ніколи не стане плацдармом для агресії проти України", - сказав Кизим.

За його словами, ці навчання викликали чималий інтерес, оскільки раніше не були чітко заявлені план їх проведення і задум.

Посол відзначив, що зараз білоруська сторона це зробила, а декларація про те, що будуть запрошені спостерігачі, заспокоює сусідні країни. Проте тривога все одно залишається, оскільки це не білоруські, а білорусько-російські навчання, відзначив Кизим.

Читайте також: Запад-2017: Лукашенко кличе спостерігачів на “відкриті” навчання з РФ

"Слово "російські" викликає весь час тривогу через те, що відбувається зараз в Україні. Росія не дотримується своїх слів, Росія порушила всі існуючі міжнародні домовленості. З цих міркувань Україна ніколи спокійно не ставитиметься до навчань, де є російська присутність. Тим паче, що присутність ця чимала, якщо в навчаннях планується задіяти Північно-західний військовий округ - досить великі сили і засоби. Поки російські війська знаходитимуться на території Білорусі, повного спокою з нашого боку не буде", - сказав Кизим.

У той же час він додав, що з урахуванням неодноразових запевнень білоруського керівництва, підстав для тривоги, що білоруська сторона стане якимось плацдармом для нападу, у нього особисто немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-