Київський суд 4 вересня візьметься за справу головбуха

Київський суд 4 вересня візьметься за справу головбуха "Свободи"

Укрінформ
Дарницький районний суд Києва розгляне справу про притягнення до адміністративної відповідальності головного бухгалтера політичної партії ВО «Свобода» Ярослава Пелешака 4 вересня.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"Перше судове засідання (у справі про притягнення до адміністративної відповідальності головного бухгалтера політсили. - Ред.) не відбулось через відсутність представників «ВО «Свободи», яких суд належним чином не повідомив про розгляд справи. Наразі розгляд справи перенесений на 4 вересня", - йдеться у повідомленні.

Як поінформували у НАЗК, Департамент з питань запобігання політичній корупції НАЗК за результатом аналізу звіту політичної партії про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за ІV квартал 2016 року виявив порушення встановленого законом порядку отримання внеску на підтримку політичної партії. Зокрема, були виявлені невідповідності між прізвищами осіб, що здійснювали грошові внески, у звіті партії та у банківських виписках.

Читайте також: Депутату повідомили про підозру за побиття тракториста - ГПУ

Завдяки рішенню Шевченківського районного суду м. Києва про розкриття банківської таємниці  стосовно банківського рахунку «ВО «Свобода» Національне агентство виявило, що 11 платежів на загальну суму 2 330 900 грн були внесені протягом листопада-грудня 2016 року в касу банку головним бухгалтером політсили Ярославом Пелешаком.

Також було встановлено, що він отримав через партійну касу ще 26 100 грн внесків від фізичних осіб, що підтверджується прибутковими ордерами.

У НАЗК зазначили, що таким чином Пелешак порушив встановлений Законом України «Про політичні партії в Україні» порядок отримання внеску на підтримку політичної партії, згідно з яким грошові внески  здійснюються через банківські операції особисто фізичними особами із встановленням установою банку персональної інформації щодо внескодавців.

"Відповідне порушення за статтею 212-15 КУпАП передбачає накладення штрафу на порушника з конфіскацією суми внеску на користь держави. Загальний розмір внеску, що підлягає конфіскації, становить 2 357 000 гривень", - повідомили у Нацагентстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-