Київ висловив Москві ще один протест через

Київ висловив Москві ще один протест через "гумконвой"

Укрінформ
Міністерство закордонних справ висловило протест проти незаконного в'їзду в Україну 21 автомобіля так званого гуманітарного конвою з Російської Федерації.

Про це йдеться в коментарі МЗС України, розміщеному на сайті відомства.

Зазначається, що 27 липня 2017 року з території Росії вже вкотре було незаконно переміщено через державний кордон України вантажні автомобілі під приводом доставки того, що російською стороною було заявлено як "гуманітарний вантаж". 

"З огляду на порушення російською стороною законодавства нашої держави, усталеної міжнародної практики, а також умов і модальностей, раніше узгоджених між представниками України, Росії та Міжнародного комітету Червоного Хреста українська сторона не надала офіційної згоди на ввезення "гуманітарного вантажу". Відсутність законних підстав унеможливила передбачене законодавством його обов'язкове оформлення представниками прикордонних та митних органів України", - йдеться в коментарі міністерства.

Читайте також: “Гуманітарка” з Росії: прикордонники повідомляють про грубі порушення норм

МЗС України заявило офіційний протест російській стороні у зв’язку з черговим вчиненням нею міжнародно-правових діянь проти державного суверенітету і державної цілісності України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-