Погоджувальні ради в прямому ефірі є грою на публіку - Гарань

Погоджувальні ради в прямому ефірі є грою на публіку - Гарань

Укрінформ
Трансляції засідань Погоджувальної ради керівників комітетів і фракцій ВР телеканали здійснюють в очікуванні скандалів, в той час як засідання повинні мати робочий характер і бути закритими. 

На цьому наголосив Олексій Гарань - професор політології НаУКМА, науковий директор Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, - під час презентації результатів експертного опитування та загальнонаціонального опитування населення.  

"Погоджувальні ради треба проводити в закритому режимі, тому що зараз це гра на публіку, абсолютно зрозуміло, що це ніяка не внутрішня копітка робота і домовленості, які мають бути. У нас, очевидно, канали використовують всі ці погоджувальні ради, бо там є скандал, політичні дебати. Вони піднімають таким чином рейтинг. Для мене як для експерта вартість цих погоджувальних рад в прямому ефірі є дуже мінімальна, тому що я розумію, що це політичні баталії лише для зовнішнього споживання. Взагалі мене дивує, як ці засідання погоджувальних рад транслюють провідні, в тому числі інформаційні, канали", - сказав професор. 

Читайте також: Членство в ЄС і НАТО: експерт назвав “домашню роботу” на 10 років

Він уточнив, що це стосується і "Еспресо", і 5-го каналу, і 112-го. 

Гарань також зазначив, що на Заході інформаційні канали не транслюють повністю засідання парламенту або погоджувальних рад за винятком одного каналу, який спеціалізується саме на цьому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-