НАЗК: з партій мають стягнути майже 1,3 мільйона штрафу

НАЗК: з партій мають стягнути майже 1,3 мільйона штрафу

Укрінформ
За протоколами Національного агентства з питань запобігання корупції та рішеннями судів до державного дербюджету з політичних партій має бути стягнено майже 1 мільйон 300 тисяч гривень.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"За протоколами, складеними уповноваженими особами НАЗК на керівників (уповноважених осіб) політичних партій, накладено штраф у розмірі 290 тисяч 700 гривень. Протягом 2016-2017 років уповноважені особи НАЗК склали 171 протокол про адміністративні правопорушення за результатами аналізу звітів політичних партій, з них 164 протоколи вже направлено до суду", - йдеться в повідомленні.

Так, порушення стосувалися порядку подання звіту партії про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру та фінансового звіту про надходження і використання коштів виборчого фонду. Відповідні протоколи склав департамент з питань запобігання політичній корупції стосовно 132 партій. Стаття 21221 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачає відповідальність за таке правопорушення у вигляді накладення штрафу від 300 до 400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Читайте також: НАЗК знайшло порушення в фінансових звітах іще п'ятьох партій

За порушення порядку надання або отримання внеску на підтримку політичної партії департамент з питань запобігання політичній корупції склав 38 протоколів. Відповідальність за таке правопорушення передбачає стаття 21215 КУпАП, а саме - накладення штрафу на громадян від 70 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від 100 до 130 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією суми внеску на підтримку політичної партії, наданої або отриманої з порушенням закону. Наразі загальна сума внесків, що підлягають конфіскації за рішеннями судів, становить 983 тисяч 118 гривень 06 коп.

Загалом, згідно із постановами судів, визнано винними у вчиненні адміністративних правопорушень, передбачених статтями 21221, 21215 КУпАП, та притягнуто до адміністративної відповідальності 70 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-