НАТО дає Україні €40 мільйонів на сфери командування, кіберзахисту та медреабілітації

НАТО дає Україні €40 мільйонів на сфери командування, кіберзахисту та медреабілітації

Укрінформ
Заступник генерального секретаря НАТО Роуз Геттемюллер та спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер висловили величезне занепокоєння ситуацією на сході України та нарощуванням військової присутності Росії в анексованому Криму.

Заступник генсека НАТО провела зустріч у середу із спецпредставником США у штаб-квартирі Альянсу в Брюсселі, де вони обговорили ситуацію у сфері безпеки на сході України, запровадження країною реформ та підтримку НАТО України, йдеться у повідомленні на сайті Альянсу.

"Я була рада зустрітися сьогодні з Куртом Волкером. Ми дійшли згоди, що ситуація на сході України та військове нарощування Росією у Криму продовжують викликати величезне занепокоєння. Росія повинна поважати Мінські угоди, які є життєво важливими для безпеки та стабільності України", - наголосила Геттемюллер.

У НАТО також зазначили, що "Альянс продовжує надавати сильну політичну та практичну підтримку Україні".

Читайте також: Волкер каже, що зараз у США вирішують питання оборонної зброї для України

"Через дев'ять різних трастових фондів члени Альянсу зобов'язались надати підтримку Україні майже в 40 мільйонів євро у таких сферах, як командування та управління, кіберзахист та медична реабілітація", - йдеться у повідомленні.

У НАТО також нагадали, що Волкер раніше обіймав посаду постійного представника США у НАТО з 2008 по 2009 роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-