Грузія відмовляється видавати Черновецького українській стороні

Грузія відмовляється видавати Черновецького українській стороні

Укрінформ
Грузія відмовилася видавати Україні екс-мера Києва Леоніда Черновецького.

Як заявили в прокуратурі Грузії, навіть у разі отримання такої вимоги, це не може відбутися, оскільки Леонід Черновецький є громадянином Грузії, повідомляє Грузія.Онлайн.

"До прокуратури Грузії не надходило вимоги про передачу Леоніда Черновецького українській стороні, проте і в разі існування такої вимоги він не може бути переданий, оскільки є громадянином Грузії, а згідно з Конституцією Грузії, передача грузинського громадянина іншій країні є неприпустимою", - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що слідчі ГПУ отримали дозвіл суду на затримання екс-мера Києва Леоніда Черновецького.

Читайте також: Суд дозволив слідчим затримати Черновецького - ГПУ

14 липня Генпрокуратура повідомила про підозру колишньому меру Києва (2006-2012) Леоніду Черновецькому.

Зокрема, ГПУ здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного будівництва об'єкта інженерної та транспортної інфраструктури (вертолітного майданчика) на Парковій дорозі в Києві за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 5 ст. 298, ст. 356, ч. 1 ст. 358, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 364-1, ч. 3 ст. 368-4 КК України.

Встановлено, що в результаті незаконних дій колишнього Київського міського голови Л. Черновецького, який діяв в інтересах не встановлених на даний момент осіб з найближчого оточення колишнього президента Януковича, які виразилися в незаконному вилученні, зміні цільового призначення та передачі особливо цінних земель в оренду для будівництва так званого вертолітного майданчика на Парковій дорозі в місті Києві, заниженні орендної плати за землю, і як наслідок - знищення об'єкта археологічної спадщини, чим територіальній громаді міста Києва завдано збитків на загальну суму понад 250 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-