Безсмертний: Вирішується питання інтеграції Волкера в

Безсмертний: Вирішується питання інтеграції Волкера в "нормандський формат"

Укрінформ
Синхронізація позицій Вашингтона і Парижа може відігравати ключову роль в Нормандському форматі з врегулювання конфлікту на Сході України.

Про це заявив в інтерв’ю Укрінформу екс-віце-прем’єр-міністр та колишній представник України в Тристоронній контактній групі Роман Безсмертний. 

"Очевидно, що цей зв'язок Париж - Вашингтон на етапі завершення виборчої кампанії в Німеччині, буде ключовим в Нормандському форматі. І він буде диктувати, з моєї точки зору, і нинішню кон'юнктуру, і стратегію", - заявив він.

На переконання Безсмертного, це є як в інтересах США, так і збігається з позицією Франції, "тому що Париж уже давним-давно "стогне" від лідерства Німеччини в Європейському Союзі".

"Я позитивно ставлюся до речей, які були озвучені ним (спецпредставником США по Україні Куртом Волкером - ред.), добрий знак - його візит до Парижа. Новообраному президенту Франції п'ять років доведеться вести цей процес, якщо процес буде тривати п'ять років. Тому, очевидно, що тут апелювання до Макрона - президента, в тому числі, враховуючи його ініціативи, і синхронізація позиції Вашингтона і Парижа є дуже важливими", - заявив він.

Дипломат також вказав на те, що наразі вирішується питання, як інтегрувати спецпредставника США Курта Волкера до Нормандського формату.

"А якщо він (Курт Волкер - ред.) буде інтегрований, очевидно, що посиплються пропозиції. Як потім їх інтегрувати в Тристоронню контакту групу у Мінську і чи буде це Мінський процес, чи будуть це домовленості, чи все це зазнає серйозної ломки? Бо з вуст спецпредставника прозвучало слово "війна", яке раніше не звучало. Причому не просто "війна", а війна, яка розпочата Російською Федерацією. Це ключова зміна в позиції Вашингтона. Це означає, що зустріч в Парижі, потім в Берліні - це ключова теза, яка буде доноситись до Європейського Союзу, що ми маємо справу з агресором, який захопив частину території сусідньої з Європейським Союзом і НАТО країни", - зазначив колишній представник України в ТКГ.

Читайте також: Держдеп про візит Волкера: Нас дуже непокоїть обмежений доступ для СММ

Безсмертний також підкреслив, що на сьогодні влада США чітко працює в системі посилення тиску на Росію: "Президент буде давати сильні ключові меседжі, от так як він зараз говорить їх, а система буде їх відпрацьовувати. І вже очевидно, що на сьогодні і Пентагон, і Держдеп, і Рада безпеки ООН чітко працюють в системі посилення тиску на Росію". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-