Сумісництво Ляшка: НАЗК направило до поліції всі матеріали справи

Сумісництво Ляшка: НАЗК направило до поліції всі матеріали справи

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції направило до Національної поліції всі матеріали адміністративної справи щодо народного депутата Олега Ляшка.

Про це інформує прес-служба НАЗК.

"Національне агентство з питань запобігання корупції невідкладно направило всі матеріали адміністративної справи щодо народного депутата України Олега Ляшка до Головного слідчого управління Національної поліції України", -  сказано в повідомленні.

Зазначається, що матеріали направлено у зв'язку з появою опублікованого в мережі Інтернет витягу з кримінального провадження про внесення до Єдиного реєстру досудових розслідувань заяви народного депутата про звинувачення посадових осіб НАЗК у внесенні до протоколу про адміністративне правопорушення завідомо недостовірних відомостей.

Читайте також: Сумісництво Ляшка: НАЗК оприлюднило докази у закритій судом справі

"Це кримінальне провадження відкрито за зверненням народного депутата у зв'язку зі складеним на нього уповноваженою особою НАЗК протоколу про вчинення адміністративного правопорушення, пов'язаного з корупцією. Зокрема, порушення обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності (ч.2 ст.172-4 КУпАП): за результатами проведеної уповноваженою особою перевірки були отримані докази входження Олега Ляшка у період з 1 січня 2006 року по 27 жовтня 2016 року до виконавчого органу ЗАТ "Редакція газети "Політика", що прямо заборонено пунктом 2 частини першої статті 25 закону України "Про запобігання корупції", - сказано в повідомленні.

Натомість, зазначає прес-служба НАЗК, Ляшко спирається на записи у трудовій книжці про звільнення його у 2006 році з посади головного редактора газети "Свобода", хоча зазначений факт жодним чином не спростовує його входження до виконавчого органу ЗАТ "Редакція газети "Політика".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-