Україна vs Росія: Мін’юст готує документи в ЄСПЛ для справи щодо Донбасу

Україна vs Росія: Мін’юст готує документи в ЄСПЛ для справи щодо Донбасу

Укрінформ
Україна довела, що захоплення Російською Федерацією Криму було спланованою акцією.

Про це заявив міністр юстиції України Павло Петренко під час прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я можу констатувати, що ті докази, які були зібрані, і які зараз були прийняті Європейським судом з прав людини, беззаперечно підтверджують і незаконність анексії, і масовість порушення прав людини, які були допущені саме Російською Федерацією... Так само ми довели, що захоплення Криму було абсолютно спланованою акцією, яку Росія готувала як мінімум за декілька років до початку анексії. І я дуже розраховую, що ця велика справа отримає найближчими роками кінцеве рішення Європейського суду з прав людини", - наголосив Петренко.

Він нагадав, що у першому півріччі 2017 року Мін'юсту вдалося сформувати правову позицію щодо великої справи "Україна проти Росії", пов'язаної з анексією Криму, яку прийняв ЄСПЛ.

Читайте також: Війна на Донбасі: Україна виграла в ЄСПЛ першу справу

"Зараз ми готуємо такий самий пакет документів і таку саму правову позицію згідно регламенту Європейського суду з прав людини по другій великій справі, яка стосується подій на Донбасі. Там, звичайно, і матеріалів більше, і часовий проміжок більший, але я переконаний, що ми спільно з іншими правоохоронними органами сформуємо додаткову доказову базу і вона так само "ляже" в основу позитивного для України рішення суду", -  зазначив міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-