Конгрес США готується остаточно прийняти закон з новими санкціями проти Росії

Конгрес США готується остаточно прийняти закон з новими санкціями проти Росії

Укрінформ
Нижня палата Конгресу США планує проголосувати у вівторок законопроект H.R.3203 з новим пакетом санкцій проти Росії, який серед іншого обмежує можливості глави Білого дому послаблювати вже існуючі покарання.

За різними оцінками, обидві партії підтримують законопроект, втім також є інформація про наявні досі розбіжності, які потрібно владнати до голосування, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Невідомо, коли саме у вівторок Палата представників буде готова проголосувати цей законопроект. За практикою, якщо існують розбіжності, процес може затягнутися до глибокого вечора", - зауважило в коментарі агентству джерело, обізнане з ситуацією.

За його словами, в разі відсутності консенсусу голосування може бути перенесено на наступні дні, однак обидві партії не зацікавлені в затягуванні, оскільки Конгрес наступного тижня йде на літні канікули до початку вересня.

Читайте також: Санкції США проти Росії: постраждати можуть вісім компаній з Європи - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, провідні американські експерти прогнозують переважну підтримку законопроекту H.R.3203, здатну навіть подолати можливе вето президента. У цьому зв'язку її порівнюють з голосуванням такого ж законодавства в червні у Сенаті США, коли документ підтримали 98 зі 100 сенаторів.

Водночас представник верхньої палати Конгресу республіканець Боб Коркер у понеділок назвав передчасним оголошення про досягнення угоди між республіканцями і демократами щодо проекту нових санкцій проти РФ. Він зауважив, що потрібно "ще трохи попрацювати", однак не уточнив, наскільки швидко вдасться владнати всі розбіжності.

У Білому домі наразі не коментують, чи має намір президент США затвердити законопроект, якщо він буде прийнятий Палатою представників. За словами речниці адміністрації президента Сари Сандерс, Дональд Трамп хоче вивчити законопроект та переконатися, що "ми можемо отримати найкращий варіант для американського народу".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-