САП має 60 проваджень про незаконне збагачення: там міністри і нардепи

САП має 60 проваджень про незаконне збагачення: там міністри і нардепи

Укрінформ
Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявляє про наявність у САП 60 кримінальних проваджень стосовно народних депутатів, міністрів та керівників центральних органів влади з приводу незаконного збагачення.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Голосу України".

"У нас є 60 проваджень з приводу незаконного збагачення тих чи інших чиновників, які нам підслідні. Це і міністри, і народні депутати, і керівники центральних органів виконавчої влади", - сказав він.

Холодницький також не виключив, що САП у вересні направить на затвердження генпрокурору нові подання про зняття депутатської недоторканності з деяких народних депутатів.

"Процес триває. Є кримінальні провадження, які своєю чергою ідуть. І це не спинити. Не виключаю, що до вересня ми ще пару подань занесемо, якщо мене детективи і прокурори переконають у достатності підстав для оголошення підозр", - зазначив керівник САП.

Читайте також: Сумісництво Ляшка: НАЗК оприлюднило докази у закритій судом справі

Він зазначив, що часто дискутує з детективами з приводу достатності доказової бази на того чи іншого фігуранта розслідування.

"У мене з детективами дуже часто є диспути з приводу достатності доказової бази. Ви бачили, як деякі активісти публічно пробують "змушувати" мене підписувати підозри. Ні вони, ні одні, ні другі не зможуть мене змусити. Моє завдання як прокурора, який здійснює нагляд, і детективів - показати і довести, що людина вчинила злочин. Зберуть докази - добре", - резюмував Холодницький.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-