Політика США щодо ситуації на Донбасі поступово змінюється - Ар'єв

Політика США щодо ситуації на Донбасі поступово змінюється - Ар'єв

Укрінформ
Політика Сполучених Штатів Америки щодо ситуації на Донбасі та допомоги Україні поступово змінюється.

Про це заявив народний депутат, голова підкомітету з питань міжпарламентських зв'язків, двосторонніх та багатосторонніх відносин Комітету Верховної Ради України у закордонних справах Володимир Ар'єв в ефірі каналу "112.Україна".

"Ми бачимо, що йде поступова зміна американської політики щодо ситуації на Донбасі й щодо допомоги Україні... Один із найважливіших кроків - погодження конгресовими лідерами закону щодо санкцій. І, очевидно, заява Білого дому, що закон щодо санкцій вони підтримають, навіть, на фоні того, що європейські лідери були, м'яко кажучи, не дуже задоволеними тим, що США посилює санкції в односторонньому порядку", - зазначив Ар'єв.

Він підкреслив, що нині відбувається низка подій, і згодом можна буде бачити їхній розвиток.

Читайте також: Жебрівський розповів, про що говорив зі спецпредставником США

"І особливо Україні треба бути готовою до можливої суттєвої ескалації, яку інспірує Росія, і в даному разі найголовніше те, що Кремль буде діяти одночасно і ескалацією військовою, і внутрішньополітичною. Через своїх агентів впливу будуть намагатися розхитати ситуацію всередині України. Тому українська влада зараз робить усе, щоб якомога активніше поінформувати західних партнерів про ситуацію, яка відбувається і продовжити уже переговори, власне, по конкретним речам", - поінформував народний депутат.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні в районі проведення АТО з робочим візитом перебувають представники Держдепу США на чолі із спецпредставником по Україні Куртом Волкером.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-