Адвокати Полякова заявляють, що нардеп не надягатиме браслет - САП

Адвокати Полякова заявляють, що нардеп не надягатиме браслет - САП

Укрінформ
У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі закликали народного депутата Максима Полякова вийти на зв'язок із детективами НАБУ і прибути до поліції для того, щоб надягнути електронний браслет.

Про це повідомляє прес-служба відомства у Facebook.

Зокрема, у відомстві зазначили, що після обрання Полякову запобіжного заходу його викликали на 22 липня до органів Нацполіції Черкаської області, контрольні повноваження яких розповсюджуються на вказане депутатом місце проживання - м. Умань, з метою надягнути на нього електронний браслет.

Однак, як поінформували в САП, Поляков на виклик не з'явився, на зв'язок не виходив, а захисники депутата у телефонному режимі повідомили детективів НАБУ про те, що виконувати ухвалу в цій та інших частинах він не буде, окрім як внесення застави та утримання від спілкування із визначеними ухвалою особами.

"Користуючись нагодою, хочемо запросити Полякова М.А. та його захист вийти на зв'язок із детективами НАБУ або не ховатися від них та прибути до визначеного ними органу Нацполіції з метою виконання ухвали слідчого судді в частині зобов'язання носити електронний засіб контролю... нарешті діяти у межах правового поля та не демонструвати відкрито свою перевагу перед іншими громадянами держави", - заявили в САП.

Як повідомлялося, 21 липня Солом'янський райсуд Києва обрав Полякову, який є фігурантом справи щодо незаконного видобутку бурштину, запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 304 тис. грн.

Читайте також: Поліція чекала з браслетом на Полякова, але він не прийшов

Суд також зобов'язав депутата носити електронний браслет, прибувати за вимогою до слідчого, прокурора та до суду, не виїжджати за межі Києва та Умані без дозволу слідчого, повідомляти про зміну місця перебування, здати на зберігання всі паспорти.

Пізніше деякі ЗМІ повідомили, що правоохоронці намагалися надягнути на Полякова електронний браслет, але той відмовився це робити.

Сам Поляков вранці 24 липня заявив, що до нього не зверталися щодо електронного браслета.

У Нацполіції згодом зазначили, що депутата Полякова викликали 22 липня до управління поліції Черкаської області, щоб надягти йому електронний браслет, але він не з'явився.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-