АТОшники просять СБУ розслідувати “псевдоподвиги” Дейдея

АТОшники просять СБУ розслідувати “псевдоподвиги” Дейдея

Заява
Укрінформ
Київський міський союз ветеранів АТО написав заяву на ім’я глави СБУ Василя Грицака із закликом встановити обставини поранення народного депутата Євгенія Дейдея в зоні АТО, якого "атошники" запідозрили у навмисному нанесенні собі ушкоджень.

Текст звернення опублікував на своїй сторінці в Facebook учасник АТО Павло Тука.

"Ми спокійно не реагуватимемо на те, як популісти розповідають наївним громадянам про свої псевдоподвиги... Цей лист йде в роботу у відомство Грицака і Матіоса, його підписали сім ветеранських організацій міста Київ. Упевнений, що є в цих структурах (СБУ і ГВП) люди, яких, так само як і нас, виводить з себе весь цей цирк, і вони не спустять ситуацію на гальма", - написав Тука.

Як йдеться в заяві, у момент поранення Дейдея на Авдіївськом напрямку не було обстрілу (згідно з офіційною статистикою), і тому "створюється враження, що вказаний народний депутат зробив акт самокалічення, що карається законом".

"Даний факт, у разі підтвердження фальсифікації, порочить честь і гідність військовослужбовців, які віддали життя за вільну Україну і мирне життя мільйонів громадян. Крім того, вказаний факт є злочином згідно з ч.1 ч. 3 статті 409 КК України "Ухилення від військової служби шляхом членоушкодження або іншим способом, що карається позбавленням волі строком до 10 років", - йдеться в зверненні до глави СБУ.

Читайте також: Луценко анонсував доопрацьовані подання на Дейдея і Лозового

Як відомо, 14 липня в останній робочий день сесії народний депутат Ігор Мосійчук на своїй сторінці в Facebook написав про поранення Євгенія Дейдея. Водночас він написав, що Дейдею потрібна кров для переливання. Проте пізніше Мосійчук видалив цей пост. І написав, що Дейдея доправляють гелікоптером в Дніпро.

Дейдей летів разом з двома військовими - один дістав поранення під Широкиним, інший - під час обстрілу Кам'янки. Пізніше стало відомо, що Дейдей дістав легке поранення в ногу.

Антикорупційні органи обвинувачували Дейдея в тому, що він спробував приховати купівлю квартири і двох автомобілів Audi Q7 на незрозуміло де взяті гроші. Для цього він оформив на дружину Інгу Дейдей "кредит", узятий у Ігоря Лінчевського, помічника свого однопартійця Дениса Дзензерського.

За даними ГПУ, в період з 18 грудня 2014 до 26 грудня 2016 року Дейдей придбав у спільну спільну власність з дружиною офіційно підтверджені активи на суму 6 133 690.95 грн., що більш ніж в 4,2 разу перевищує сукупний дохід подружжя.

Крім того, стало відомо, що Дейдей неодноразово літав приватними літаками разом з Дзензерським, помічник якого - Лінчевський - надавав кредити його сім'ї.

Верховна Рада 11 липня не дала згоду на притягнення політика до кримінальної відповідальності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-