Спецпредставник США відвідає схід України

Спецпредставник США відвідає схід України

Укрінформ
Спеціальний представник США з питань українського врегулювання Курт Волкер розпочинає європейське турне, під час якого відвідає Україну, Францію, Бельгію, Австрію й Велику Британію в рамках зусиль щодо пошуку мирного розв'язання ситуації на сході України.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Державного департаменту США, оприлюдненому в п'ятницю, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Спеціальний представник США з питань урегулювання в Україні Курт Волкер 21 липня відвідає Східну Україну, щоб зустрітися з постраждалими від російської агресії та обговорити важливість безпеки для всіх українців.

24 липня він перебуватиме в Києві, де зустрінеться з представниками української влади "для обговорення шляхів відновлення суверенітету й територіальної цілісності України".

Після цього Курт Волкер відправиться до Парижа, де проведе зустріч з французькими та німецькими офіційними особами відносно Мінського процесу та Нормандського формату.

Читайте також: Маккейн розкритикував поступки Трампа Росії в сирійському питанні

Наступною зупинкою Волкера стане Брюссель, де він обговорить разом з офіційними особами ЄС і НАТО перспективи українського врегулювання. 26 липня він проведе зустрічі у штаб-квартирі ОБСЄ у Відні, для "обговорення зусиль Місії спеціального моніторингу ОБСЄ у Східній Україні".

Після цього спецпредставник США відправиться до Лондона, де проведе консультації з британськими чиновниками відносно подальшого розвитку в ситуації в Україні, повідомили в Державному департаменті США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-