Лукашенко хоче постачати гумдопомогу на Донбас без посередників

Лукашенко хоче постачати гумдопомогу на Донбас без посередників

Укрінформ
Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь хоче постачати гуманітарну допомогу на Донбас без посередників, Президент України з цим погодився. 

Про це Лукашенко розповів у п'ятницю за результатами переговорів з Главою Української держави, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми багато говорили про співробітництво в інтересах мешканців Луганської і Донецької областей. І я Петру Олексійовичу сказав, розказав, що ми постачаємо гуманітарну допомогу у ці області. Ми хотіли б працювати там без посередників і найкоротшим шляхом - він через Україну. Просив Петра Олексійовича, що якщо буде інтерес до цього, і в нас співпадуть ці гуманітарні конвої, щоб ми це зробили разом", - зазначив Лукашенко.

За його словами, люди, які живуть на Донбасі, для білорусів є рідними і близькими, тому він вдячний Президенту України, що той підтримав таку ініціативу Білорусі.

"Люди ж там наші, ділити нам нема чого, і я вдячний Президенту і його колегам, що вони погодились на такий крок. Ми взмозі своїм людям, які потрапили у біду, допомогти, бо я не вважаю їх чужими", - наголосив Лукашенко.

Читайте також: Порошенко назвав переговори з Лукашенком плідними і відвертими

Як повідомляв Укрінформ, 20-21 липня в Україні з офіційним візитом перебуває Президент Республіки Білорусь Олександр Лукашенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-