У Лутковської обурені тим, що Рада підтримала відкрите обрання омбудсмена

У Лутковської обурені тим, що Рада підтримала відкрите обрання омбудсмена

Укрінформ
Секретаріат Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Валерії Лутковської констатує направлення на підпис Президенту нової редакції закону про Конституційний Суд України із положеннями про відкриту процедуру обрання омбудсмена.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив керівник Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Богдан Крикливенко.

“Так, сюрпризу не сталося, стаття регламенту виписана з формулюванням про зміну таємного на відкрите голосування за кандидатів на посаду Уповноваженого! Байдуже їм на 227 голосів за збереження процедури таємного голосування і байдуже їм на всі заклики громадських і міжнародних організацій", - обурився Крикливенко.

Читайте також: Закон про Конституційний суд направлено на підпис Президенту

На сайті парламенту зазначено, що голова Верховної Ради Андрій Парубій підписав прийнятий 13 липня парламентом в цілому законопроект №6427-д і направив його на підпис президенту 14 липня.

Як повідомлялось, під час розгляду парламентом поправок до законопроекту сталася колізія щодо положень про процедуру обрання омбудсмена.

Ряд депутатів стверджували, що була проголосована поправка, яка відміняла положення законопроекту, які передбачали зміну процедури обрання із таємної на відкриту.

Відповідно до чинного законодавства, омбудсмен обирається під час пленарних засідань парламенту бюлетенями для таємного голосування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-