Гройсман їде на Тернопільщину, де виступить на форумі з децентралізації

Гройсман їде на Тернопільщину, де виступить на форумі з децентралізації

Укрінформ
У четвер Прем’єр-міністр Володимир Гройсман відвідає з робочою поїздкою Тернопільську область.

Про це повідомляє Урядовий портал

“20 липня 2017 року Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман відвідає з робочою поїздкою Тернопільську область”, - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, Володимир Гройсман, зокрема, візьме участь у роботі Всеукраїнського форуму «Децентралізація – основа формування нової системи управління та місцевого розвитку».

«Такий широкомасштабний захід за участю Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана проводимо в контексті реалізації реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади, децентралізації владних повноважень. Хочемо на прикладі нашої області показати, як реформа з децентралізації дала конкретні та відчутні результати для мешканців краю», - сказав кореспонденту агентства перед початком форуму голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук.

За його словами, Тернопільщина - лідер із створення об’єднаних територіальних громад, де їх кількість сягнула уже 36, вони охоплюють більше третини території області. 

"За минулий рік до загального фонду бюджетів таких громад надійшло 355, 5 млн грн власних доходів. Тобто, план виконано на майже 115%. Мешканці населених пунктів, побачивши перспективи існування у територіальних громадах, активно виявляють бажання об’єднуватися", - наголосив Овчарук.

На форумі, що проходить за підтримки Мінрегіону України та проектів міжнародної технічної допомоги, запрошені представники центральних та обласних органів виконавчої влади, голови об’єднаних територіальних громад, експерти, представники проектів міжнародної технічної допомоги у сфері реформи.

Читайте також: Децентралізація збільшила місцеві бюджети розвитку у сім разів

Передбачається обговорення нової системи управління та місцевого розвитку, нагляду за рішеннями органів місцевого самоврядування. Йтиметься про відповідний міжнародний досвід, а також питання секторальних реформ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-