Суд конфіскував у Аграрної партії 208 тисяч благодійного внеску

Суд конфіскував у Аграрної партії 208 тисяч благодійного внеску

Укрінформ
Шевченківський райсуд Києва конфіскував у державний бюджет 208 тис. грн внесків на рахунок Аграрної партії України, які надійшли від товариства з обмеженою відповідальністю, що належить іноземним громадянам.

Про це повідомила у Facebook голова Національного агентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак.

"Ще 208 000 гривень внеску на політпартію конфісковано в бюджет держави. Мова знову про Аграрну партію України, яка у листопаді минулого року отримала на свої рахунки два внески по 104 000 грн. Кошти надійшли від ТОВ "Науково-технічний центр "Алвіго", засновником якого є АТ "Алвіго", кінцевими бенефіціарними власниками якого є іноземні громадяни (громадяни Росії та Естонії)", - написала Корчак.

Вона поінформувала, що партія повернула внески товариству, але Шевченківський райсуд Києва, розглянувши матеріали НАЗК, постановив визнати директора ТОВ "Науково-технічний центр "Алвіго" винним у вчиненні адміністративного правопорушення, стягнути з нього штраф 2210 грн та конфіскувати суму внеску на підтримку Аграрної партії у розмірі 208 тис. грн.

Читайте також: Корчак пояснила, чому досі не запустили автоматизовану перевірку е-декларацій

"Звертаю увагу, що постановою суду вперше конфіскуються кошти у юридичної особи, яка здійснила благодійні внески на рахунки політичної партії, які були партією повернуті", - акцентувала Корчак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-