У Клімкіна сказали, чого чекають від нового керівництва ОБСЄ

У Клімкіна сказали, чого чекають від нового керівництва ОБСЄ

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України розраховує, що новопризначені глави інституцій ОБСЄ збережуть пріоритетну увагу питанню припинення агресії Росії проти України.

Про це йдеться у коментарі МЗС.

“Розраховуємо, що новопризначені глави інституцій ОБСЄ збережуть пріоритетну увагу, яка наразі приділяється в рамках Організації питанню припинення російської агресії проти України, та докладатимуть всіх зусиль для повернення поваги до фундаментальних принципів і зобов’язань ОБСЄ, що є необхідним для відновлення взаємної довіри на Європейському континенті, порушеної безвідповідальним ставленням однієї з держав – учасниць”, - наголосили в МЗС.

Читайте також: Гремінгер офіційно став новим генсеком ОБСЄ

У відомстві відзначили, що вітають завершення процедур призначень глав інституцій ОБСЄ і висловили думку, що заповнення вакансій керівництва ОБСЄ дозволить забезпечувати ефективність роботи Організації, зокрема в частині запобігання та врегулювання конфліктів. “Особливої важливості для Української держави набуває повноцінна багатовимірна робота ОБСЄ в умовах триваючої комплексної гібридної агресії Російської Федерації проти територіальної цілісності, суверенітету і політичної незалежності України”, - йдеться в коментарі.

Також в МЗС очікують, що інституції ОБСЄ продовжуватимуть активну цілеспрямовану роботу щодо підтримки розвитку демократії, верховенства права, поваги до прав людини і основних свобод на просторі Організації, належно і своєчасно реагуватимуть на найбільш кричущі випадки їх порушень, які відбуваються зараз у тимчасово окупованих і контрольованих Росією районах України.

Як повідомляв Укрінформ, генеральним секретарем ОБСЄ став швейцарець Томас Гремінгер, главою Бюро з питань демократії та прав людини (БДІПЛ) - представниця Ісландії Інгібьорг Солрун Гісладоттір, комісаром у справах національних меншин екс-генсек ОБСЄ італієць Ламберто Заньєра, офіс з питань свободи ЗМІ очолив француз Арлем Дезір.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-