Порошенко: Родина моєї дружини двічі знаходила притулок в Грузії

Порошенко: Родина моєї дружини двічі знаходила притулок в Грузії

Укрінформ
Практично кожен українець та грузин мають дуже персональні сторінки, які відображають дружбу між народами. Так було і в далекі часи Голодомору в Україні, так було в роки Другої світової війни і так є зараз, коли українці відстоюють територіальну цілісність, суверенітет і незалежність своєї держави.

На цьому наголосив Президент України Петро Порошенко на прес-конференції за результатами переговорів з президентом Грузії Георгі Маргвелашвілі, повідомляє офіційне інтернет-представництво глави держави.

"Мало хто знає, що в далекому 1933 році прадід моєї дружини, рятуючи свою родину від голодомору 33-го, змушений був втекти в Тбілісі. І Грузія врятувала родину моєї дружини від голодної смерті. А бабця моєї дружини у 1943 році опинилася в Сталінграді і була евакуйована. Куди б ви думали? В Тбілісі. І вона жила в Тбілісі", - повідомив глава держави.

Він додав, що дізнався про цю історію вчора, коли Марина Порошенко зателефонувала рідним. Президент також висловив сподівання, що їм вдасться віднайти людей, які врятували сім’ю його дружини: "На вулиці Червоноармійській, 28-а, не знаю як вона зараз називається, але ми спробуємо знайти цей дім і подякувати тим людям, які врятували родину моєї дружини".

Читайте також: Порошенко: Українці можуть розраховувати на Грузію, грузини - на Україну

Такі історії, переконаний Порошенко, не просто залишаються в поколіннях - вони формують міцний фундамент нашої довіри дружби українських та грузинських народів. "Так само і зараз ми розраховуємо один на одного", - зауважив він.

Глава держави також подякував президенту Грузії та грузинському народові за теплий прийом. "Ми серед друзів, ми серед наших стратегічних партнерів, ми серед тих, кому Україна безмежно довіряє", - резюмував він.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-