Мінгареллі: ЄС не змінив позицію щодо боротьби з корупцією в Україні

Мінгареллі: ЄС не змінив позицію щодо боротьби з корупцією в Україні

Укрінформ
У позиції Європейського Союзу щодо боротьби проти корупції в Україні, яку слід пришвидшити та інтенсифікувати, не відбулося жодних змін.

Про це заявив голова Представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі на зустрічі з депутатами і представниками громадянського суспільства, йдеться на сторінці представництва ЄС у Facebook.

"ЄС уважно слідкував за процесом створення належних судових інструментів для судового розгляду корупційних правопорушень, відповідно до закону України про судоустрій та статус суддів, що його ухвалили минулого року. Ми й далі наголошуємо на потребі створення незалежного, ефективного судового органу з необхідними повноваженнями та необхідними ресурсами для боротьби проти корупції. Ми закликаємо до прозорого та незалежного процесу створення цього органу та відбору спеціалізованих суддів", - заявив Мінгареллі.

Читайте також: Заява Юнкера щодо антикорупційної палати є наслідком дезінформації - НАБУ

Повідомляється, що на початку вересня відбудеться круглий стіл щодо наступних кроків у створенні належних інституцій, націлених на притягнення корупціонерів до відповідальності.

Як повідомляв Укрінформ, президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер за результатами саміту Україна-ЄС заявив, що Євросоюз не наполягає на створенні спеціалізованого антикорупційного суду і як проміжний варіант згоден на антикорупційну палату в рамках існуючої судової системи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-