Гройсман виступає за посилену миротворчу місію на Донбасі

Гройсман виступає за посилену миротворчу місію на Донбасі

Укрінформ
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман виступає за посилену миротворчу місію на Донбасі, оскільки російська агресія не припиняється.

Про це він наголосив у вітанні з нагоди Дня українських миротворців, повідомляє Урядовий портал.

"Ми вдячні міжнародній миротворчій місії ОБСЄ за активну участь у припиненні терористичного акту, однак, як бачимо, російсько-терористичні сили, які окупували частину території нашої держави, ігнорують будь-які домовленості щодо припинення вогню та відведення важкого озброєння. Тому сьогодні вкрай важливою є консолідація міжнародного співтовариства і реалізація посиленої миротворчої місії в окремих тимчасово неконтрольованих районах Луганської та Донецької областей", - заявив прем'єр.

За його словами, вже четвертий рік, як триває російська агресія на теренах України, від якої щодня гинуть українські солдати та цивільне населення, від якої країна несе безпрецедентні людські, інфраструктурні, економічні втрати.

Читайте також: Генштаб та ОБСЄ уточнили методику фіксації порушення перемир'я

"В таких умовах наша держава як надійний партнер міжнародних миротворчих місій закликає світову спільноту до врегулювання жахливого конфлікту, який триває у Східній Європі – на українському Донбасі", - зазначив Гройсман.

Він нагадав, що Україна з перших років незалежності бере активну участь у програмах Організації Об’єднаних Націй щодо підтримки миру, громадської безпеки та правопорядку в багатьох проблемних регіонах світу, надаючи допомогу цивільному населенню під час збройних конфліктів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-