ГПУ повідомила про підозру Черновецькому

ГПУ повідомила про підозру Черновецькому

Оновлено
Укрінформ
Генеральна прокуратура України повідомила про підозру колишньому меру Києва Леоніду Черновецькому.

Про це інформує прес-служба ГПУ.

Зокрема, як зазначається в повідомленні, Генпрокуратура здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного будівництва об’єкту інженерної та транспортної інфраструктури (вертолітного майданчика) на Парковій дорозі в Києві за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 5 ст. 298, ст. 356,ч. 1 ст. 358, ч.2 ст. 364, ч. 2 ст. 364-1, ч. 3 ст. 368-4 КК України.

"Встановлено, що в результаті незаконних дій колишнього Київського міського голови Л.Черновецького, який діяв в інтересах невстановлених на даний час осіб з найближчого оточення колишнього президента України В.Януковича, що виразились у незаконному вилученні, зміні цільового призначення та передачі особливо цінних земель в оренду для будівництва так званого вертолітного майданчика на Парковій дорозі в місті Києві, заниженні орендної плати за землю, і як наслідок - знищення об’єкта археологічної спадщини, чим територіальній громади міста Києва заподіяно збитки на загальну суму понад 250 млн грн", - підкреслюється в повідомленні.

Читайте також: Луценко анонсував справу на екс-мера Києва Черновецького

За результатами розслідування 14 липня 2017 року Черновецькому в порядку, передбаченому Кримінальним процесуальним кодексом України, повідомлено про підозру у вчиненні вказаного вище кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем) КК України, заявили в ГПУ.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні триває, вживаються заходи щодо встановлення інших осіб, причетних до вчинення вказаних кримінальних правопорушень, додали у відомстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-