Справа Януковича: відкликаний адвокат заперечує законність

Справа Януковича: відкликаний адвокат заперечує законність "безкоштовного" колеги

Укрінформ
Призначення захисника обвинуваченому у держзраді Віктору Януковичу є незаконним, бо Оболонський суд належним чином не проінформував про це екс-президента-втікача.

Відповідну заяву адвоката Віталія Сердюка, який представляє інтереси Януковича, поширила прес-служба адвокатського об'єднання "Аверс Лєкс".

"З телевізійної трансляції чергового судового засідання стало відомо про протиправне залучення до участі у цьому суді над Віктором Януковичем державного захисника. Але навіть ця спроба надати процесу вигляду законності була здійснена судом з порушеннями законодавства - суд вчергове не поінформував Віктора Януковича належним чином про прийняте рішення, як того вимагає чинне законодавство, та й саме рішення, до речі, після нарадчої кімнати офіційно не оголошувалося",  - цитує Сердюка прес-служба. 

 Адвокат нагадав, що Янукович відкликав своїх захисників із судового процесу про державну зраду.  "Жодних доручень від Віктора Януковича щодо комунікацій з адвокатом Віталієм Мешечком не надходило", - зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, Оболонський райсуд столиці задовольнив клопотання державного адвоката про надання часу для ознайомлення з матеріалами справи і переніс засідання на 3 серпня поточного року.

Після судового засідання 12 липня  державний адвокат Віталій Мешечек заявив, що планує узгоджувати захист екс-президента Віктора Януковича з його попередніми адвокатами, а також зі своїм підзахисним.

Читайте також: Держзрада Януковича: президент-втікач зібрався до Євросуду

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Києві 7 липня призначив безкоштовного адвоката Віталія Мешечка обвинуваченому в державній зраді екс-президенту Віктору Януковичу.

6 липня захист екс-президента Януковича подав заяву про вихід Януковича з процесу у справі про державну зраду.

Генпрокуратура у березні передала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо Януковича, який підозрюється у вчиненні державної зради, пособництві в умисних діях, вчинених представниками влади та службовими особами Російської Федерації з метою зміни меж території та державного кордону України, та пособництві у веденні агресивної війни проти України.

29 червня Оболонський районний суд Києва постановив перейти до заочного розгляду справи, бо Янукович повторно не з’явився на засідання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-