Рада

Рада "завернула" і другу партію кандидатів в аудитори НАБУ

Оновлено
Укрінформ
Верховна Рада не змогла призначити аудитора Національного антикорупційного бюро від парламенту.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, депутати розглянули чотири кандидатури на цю посаду, запропоновані профільним комітетом.

В ході рейтингового голосування за кожного з кандидатів найбільшу кількість голосів набрала юрист Олександра Яновська - 207.

За адвоката зі США Марту Борщ проголосували 111 депутатів, за юриста Сергія Гончаренка - 22 депутати і за прокурора з Іспанії Карлоса Кастресану - 110 депутатів.

Читайте також: Аудитор для НАБУ: Антикорупційний комітет рекомендує Раді чотирьох кандидатів

Однак в ході підсумкового голосування кандидатура Яновської набрала лише 216 голосів замість необхідних 226. 

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Комітет Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції рекомендував парламенту чотирьох кандидатів в аудитори НАБУ від парламенту. 

Це вже друга спроба ВР проголосувати за аудитора НАБУ від парламенту. 21 березня заступник генерального інспектора Департаменту юстиції США Роберт Сторч, а також друга кандитатура - Найджел Браун - не набрали необхідної кількості голосів депутатів для затвердження на цій посаді.

5 квітня антикорупційний комітет парламенту оголосив новий конкурс на посаду аудитора НАБУ від Верховної Ради. На конкурс надійшло 9 заявок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-